Rolgordijnen, de trendy oplossing voor elke ruimte

Moderne rolgordijnen maken je huis tot een sfeervol geheel!

Het rolgordijn is tegenwoordig in vele stofsoorten te verkrijgen. Ook zijn er veel mooie sierkoven en randen te krijgen zodat het altijd bij je inrichting past. Vroeger zat er ook vaak een lasnaad in de stoffen maar dat is tegenwoordig vaak niet meer nodig.  Goede fabrikanten hebben brede stoffen zodat het rolgordijn uit één stuk kan worden gemaakt, vaak tot wel 280 of 300 cm breed.

 Bron: Rolgordijn.com

Verduisterende rolgordijnen

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, zijn verduisterende rolgordijnen ideaal om het licht buiten te houden. Zo kijk je ongestoord TV als de zon schijnt, of als je ze in de slaapkamer hebt, slaap je lekker door overdag en sta je uitgerust weer op. Verduisterende rolgordijnstoffen kunnen verschillende afwerkingen hebben aan de raamzijde. Denk bijvoorbeeld aan een witte achterzijde. Zo wordt het gordijn niet warm als de zon er op schijnt en blijft het in de zomer koeler binnen.  Neem je een rolgordijn met een donkere achterzijde dan kan dit in de zomer nadelig uitpakken door de warmte productie.  In de winter daarentegen neemt het warmte op als de zon er op staat en scheelt dat weer iets in de energiekosten.

Semi transparante rolgordijnen

Deze zijn vaak nog lichtdoorlatend maar ondoorzichtig. Donkere kleuren laten wel weer minder licht door. Dit type rolgordijn wordt het meest gekozen voor de woonkamer of keuken. Ze worden ook het meest gekocht.

TRansparante rolgordijnen

Dit rolgordijn is doorzichtig en laat veel licht binnen. Het vervult de functie van vitrage en houdt daarmee overdag de inkijk buiten, terwijl je zelf wel in bepaalde mate naar buiten kunt kijken. Kies je dit rolgordijn in een neutrale kleur, dan zal de kleur toon in huis niet veel veranderen.

Nieuw stof voor bestaande rolgordijnen

Als  je nog steeds erg blij bent met je rolgordijnen en je wilt graag het rolgordijn stof los kopen,  kijk dan eens naar deze losse rolgordijnstoffen. Je kunt ze hier op maat laten maken en zo bespaar je niet alleen maar spaar je ook het milieu.